zondag 26 april 2015

A L'ORANGE































 




Koningsdag nieuwe stijl is voor ons zoals Koninginnedag al jaren is. Zorgen dat je zo ver mogelijk van de drukte bent. Later pas kijken wat Maxima aan had. 

Wel is hier traditie om bij de dominee een oranjebitter te drinken. En dan te zeggen hoe beroerd die smaakt. Dan dat Klaas sinds Maxima geen koninkrijk meer erkent. Dat de anderen zeggen hoe goed ze het doet. Hoe het komt dat de kinderen blond zijn terwijl haar haren geverfd zijn, etc.

Ik houd wel van een Koningshuis. Een lange lijn is heel wat waard in een tijd met te veel verandering. Ze mogen het goed doen, matig, en briljant. En ook fouten maken.

Hier beproefde oranje recepten: Sinaasappeltaart, Sinaasappeltrifle, en nieuw: Jano's sinaasappelamandelgeitenkaastartetatin.

Witlof halveren, hart eruit, in boter, olie en honing carameliseren; amandelen hakken en mengen met verse tijm, geitenkaas en sinaasappelrasp; uien bakken en inkoken met sinaasappelsap; witlof op de bodem, kaasmengsel en uien eroverheen, dan bladerdeeg erop en gaarbakken op 180oC of op het laatst iets hoger.

Tijd genoeg als je binnen blijft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten