maandag 1 december 2014

SUB ROSA 24 NOTARISSEN & EEN GAST IN DE KLUIS







































De eerste dag van de winter. Stoom komt uit de schoorsteen. De buitengordijnen van het balkon drogen op de vloer van de bijkeuken. Vloerverwarming is the best.

Sinds het huis te koop staat komen er ineens veel meer gasten. Sub Rosa, de fanclub van Klaas, 24 notarissen op hun jaaruitje. 


Met Wilbert van der Kamp van Youth Food Movement allerlei plannen gemaakt voor het komende jaar. 

En we krijgen een gast in de kluis. David. Uitproberen met Klaas. Een langer verblijf komt wel dichtbij nu de zolder niet geschikt gemaakt kan worden voor een apart monastiek gastenverblijf.


Voor het winters maal kook ik rond kool en winterknollen. Ibericowangen een nacht in het ganzenvet in de Aga [geeft als bijproduct een heerlijk smakende vleesgelei voor aspic!].


Toe een Siciliaanse ricottataart met in kweegelei gecaramelliseerde stoofperen. Vooraf gebakken radicchio met paté en croute en geraspte mierikswortel


Als ik naar boven loop om de gewassen handschoenen weer bij het fonteintje te hangen in de bibliotheek, zie ik Jelmer aankomen. Voor hij al het blad weg harkt in de voortuin maak ik foto's vanaf het balkon.


Marc helpt Klaas met de bediening.


De notarissen voelen zich thuis en nemen vanaf de gedekte tafels in de eetkamer en de spreekkamer langzaam de rest van de kamers in beslag. Overal waar het warm is. 


Tot diep in de nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten